19:00

Lekebergs IF

Referat: Frövi IK - Lekebergs IF

En tung uddamålsförlust hemma på Fröjevi.
Vi hade stora förhoppningar på 3p i hemmamatchen mot Lekebergs IF men gick lottlösa efter 90 minuters spel. Vi börjar matchen offensivt och får tre hörnor inom tre minuter som tyvärr är resultatlösa. I minut 14 får gästerna en högerhörna som lyfts långt bak och där nickas bollen mot mål och den letar in sig i vid vänstra stolpen, 0-1 ingen bra start! Vi kvitterar minuten senare via Danne som vinner bollen inne i straffområdet och sedan elegant lyfter in bollen över Lekebergs målvakt in i mål (1-1). Vi är nära att ta ledningen i minut 18 då Johannes nickar tätt över på en vänsterhörna. Efter 22 minuters spel får vi en frispark långt ned på vänsterkanten. Gurra slår frisparken mot främre stolpen och där dycker Danne upp och från nära håll sätter bollen i mål (2-1). Nu kändes det som att vi hade kontroll på gästerna. Det kändes ännu bättre i minut 34 då Wille från mittmitt hittar en stickare till Danne som i duell med en back vinner närkampen och förvaltar sedan läget med ett skott i snäv vinkel som går i mål --- 3-1 till FIK. Nu kändes det riktigt bra... Med 2 minuter kvar till halvtidsvila reducerar Lekeberg via en nick på ett inlägg från höger. Vi har spelat en helt okej första halvlek och visade en bra vilja men tyvärr får vi inte med oss detta till andra... Andra hinner knappt börja innan gästerna kvitterar på ett skott inne i straffområdet (3-3). Spelet är inte på topp hos något lag och liknar mer tennis än fotboll men så är det ibland. Lekeberg får en spelare utvisad med 20 minuter kvar efter två gula kort. Här tändes hoppet att vi skulle kunna nyttja övertaget till att rulla bollen inom laget och på så sätt skapa farligheter men tvyärr är det Lekeberg som nästa mål som kommer i andra halvleks 26:e minut på straff efter att domaren hittat en hands. Vi hade ett jätte läge att kvittera i spelminut 37 då vi efter en hörna hade bollen på mållinjen men lyckas inte tåa in bollen, här borde vi ha tryckt in bollen i nät. Blir ingen kvitteringen för FIK utan det blir en sur förlust med 3-4. Vår andra halvlek var inte i nivå med första och den glömmer vi fort.